DIX'en er Danmarks største @-krydsfelt

DIX Danish Internet eXchange point er Danmarks største internetkrydsfelt. Herfra udveksler flertallet af danske internetudbydere datatrafik. DIXen drives af i2 i Lyngby.

Danmarks største internet krydsfelt som bærer over 50% af Danmarks internet trafik. De fleste danske internetudbydere er medlem af DIX'en, som har omkring 50 medlemmer.

Den blev startet i 1994 af UNI-C med det formål, at fremme brugen af datakommunikation gennem udveksling af datatrafik mellem danske ISP'er. Dengang, som nu, ønskede man at fremme lave svartider og mindske omkostningerne ved dataudveksling gennem peering-aftaler.

Ved at vælge en internet forbindelse i i2's DIX kan I sikre jeres operatør en stor pålidelighed i et professionelt hosting miljø. I kan placere jeres eget netværksudstyr i jeres eget skab, eller I kan leje udstyr af os. I kan selv stå for drift og vedligehold, eller I kan få os til at hjælpe jer i alle døgnets 24 timer.

Det er i2, der ejer og driver DIX'en. Læs mere på dix.dk.

Fordele

 • Sikker internet forbindelse
 • Peering med de største internet udbydere i Danmark
 • Pålidelig og skalerbar hosting infrastruktur efter dit valg
 • Brug af 40 års driftserfaring med kritisk infrastruktur

Mulighederne er mange

I i2's DIX og hosting center er der masser af muligheder, og vi har flere kunder, som har egne løsninger. Ved at lægge jeres DIX forbindelse hos i2 sparer I etableringsomkostninger, og der gælder naturligvis samme sikkerhed og overvågning som for resten af bygningen.

I dag driver vi flere hundrede routere og andet netværksudstyr i DIX'en og kan tillige tilbyde både dedike­ret hosting, afhængigt efter jeres operatør og virksomhedens behov.

Med en dedikeret DIX løsning får I en kraftig og pålidelig løsning, som er tilegnet jeres virksomhed.

Vi kan tilpasse vores løsninger, så de matcher dét, I har brug for. I kan f.eks. leje jeres eget rack eller modul i et rack hos os og selv stå for drift og opdateringer, eller I kan få en komplet pakke, hvor vi tager hånd om det hele. Dvs. I kan altid opgradere efter jeres behov.

Teknisk beskrivelse af DIX

i2 driver DIX - Danish Internet eXchange point - som er det centrale knudepunkt i Danmark for udveksling af internettrafik. i2s opgave i forbindelse med DIXen er, at sørge for driften af det neutrale net i form af en meget kraftig Ethernet Switch, samt sørge for drift af de fysiske omgivelser i form af strøm og køling etc. De enkelte udbydere står selv for anskaffelse og drift af det netværksudstyr (routere), de har placeret på DIXen, og forbindelse til deres egne netværksknudepunkter.

DIX Connexion - tekniske specifikationer

 • Tilgængelig båndbredde: 1 Gbit/s eller 10 Gbit/s
 • Terminering:Ethernet RJ-45, Ethernet LC LX
 • Redundante IP-transitter
 • Oppetidsgaranti: >99,9%
 • Båndbreddegaranti: 100 %
 • Svartid*: =<15 ms

Fremtidige planer - DIX-2015:

Vi vil gerne styrke de tekniske muligheder med udbygning af DIX'en i Danmark – Plan for DIX anno 2015.

 • Nye opkoblingspunkter – DIX som virtuelt knude punkt i Danmark. Nyt DIX-knude i Århus.
 • Nye betingelser – Hosting varetages af datacentret med DIX-PoP.
 • DIX er flere switches i Danmark.

DIX User Group og sparring

Vi gør dette i fællesskab med medlemmerne og kommende brugere.

DIX User Group – i et nyt brugerfora, som fungerer som inspiration og brainstorm forum for nye ideer og åben dialog om DIX'en. Snak om peeringer, prismodeller og tendenser i internet infrastruktur brugen internationalt.